Cégek és közületek

Generálkivitelezők a kertépítészeti feladatok ellátását építőipari vagy kertépítő alvállalkozókon keresztül látják el. A speciális témakör miatt ezek műszaki felügyelete, műszaki tartalomra vonatkozó javaslataik ellenőrzése nehéz feladat, szakmai felügyelet szükséges lehet. Megrendelői oldalról szerencsétlen gyakorlattá vált az engedélyezési vagy rosszabb esetben koncepciótervből történő kivitelezés, ilyenkor a részletrajzok, csomópontok megtervezése alapvetően szükséges.

Alvállalkozóként gyakori, hogy a vállalkozói szerződésnek talajszinti kert kivételezés mellett a zöldtetők kialakítása is kötelező eleme. Előfordul, hogy a terveken nem naprakész, vagy nem a legracionálisabb megoldások szerepelnek, esetleg csomópontok nem kerültek kidolgozásra vagy csökkenteni kell a költségeken, de úgy hogy megjelenéséből ne veszítsen a projekt, ilyen esetekben a tanácsadás hasznos lehet.

Közületek, Megrendelők számára létfontosságú, hogy a projekt elejétől lássák a költségek valós alakulást, a koncepciótervtől a kivitelezés utolsó percéig. Ez csak akkor lehetséges, ha a Megrendelői elképzelés és a tervek már az elejétől összhangban vannak, ehhez minden szakirány megfelelő szakmai készültsége szükséges az érintett témában, a kertépítészé is, ezt a biztonságot adhatjuk meg Önnek is!